Dr Gilman Yücel, Dentsply Sirona’nın Küresel Ölçekte Dijital Teknolojiyi En İyi Kullanan Kadın Diş Hekimlerine Verdiği Smart Integration 2021 Ödülünü Kazandı



Dr Gilman Yücel, Dentsply Sirona’nın küresel ölçekte dijital teknolojiyi en iyi kullanan kadın diş hekimlerine verdiği Smart Integration 2021 ödülünü kazandı.   

Yaklaşık kırk farklı ülkeden yüzlerce adayın başvurduğu Smart Integration ödülünü kazanan ilk ve tek Türk diş hekimi olan Dr Gilman, ülkemizdeki genç kadın diş hekimlerine bu yolu açmış olmaktan büyük mutluluk duyduğunu söyledi. 

 

Dentsply Sirona’nın “Smart Integration” ödülleri dijital diş hekimliği alanında uluslararası işbirliği ve paylaşımı, aynı zamanda da diş hekimliğinde cinsiyet eşitliğini teşvik etmeyi amaçlıyor. 

 

 “Smart Integration” ödülleri, küresel düzeyde kadın diş hekimleri arasından teknolojiyi yaratıcı fikirlerle kliniklerine en iyi uyarlayan isimleri belirlemeyi hedefliyor. Bugün birçok ülkede diş hekimliği fakültelerindeki öğrencilerin %50’sinden fazlasını kadınların oluşturduğu biliniyor ve kadınların yaratıcı potansiyelinin diş hekimliğinin geleceğini şekillendireceği düşünülüyor. 

Dr Gilman, internet üzerinden canlı yayınlanan ödül töreninde şunları söyledi: 

 

“Bahçeşehir Ortodonti olarak amacımız en başından beri ileri teknolojiyi kullanarak diş hekimi ziyaretlerini eğlenceli anlara dönüştürmek oldu. Böylece çocuklukta başlayan diş hekimi korkusunun önüne geçmeyi, daha başlamadan ortadan kaldırmayı ve çocuk dostu bir klinik olmayı hedefledik.

 

Türkiye’nin ilk tematik yaklaşımlı kliniği olarak, sanal gerçeklik uygulamalarını yüksek teknolojili Dentsply Sirona ürünleriyle uyumlandırdık. Çocuklar kliniğimize geldiklerinde ormana benzer bir atmosferle karşılaşıyorlar. Sanal gerçeklik uygulamaları, diş albümleri, komik karakterler kullanarak çocukları diş hekimi ziyaretinin yarattığı endişeden uzaklaştırıyoruz. Dentsply Sirona ürünleri çocuk hastalarımızın ihtiyaç duyduğu hızlı, etkili ve konforlu muayene ve tedaviyi kolayca sağlamamıza yardımcı oluyor.

 

Daima “Her çocuk sağlıklı bir gülüşü hak eder”, ilkesiyle hareket ediyor ve her gün küçük hastalarımızın gülümsemesine katkıda bulunmanın keyfini yaşıyoruz. Bugüne kadarki çalışmalarımız, Türkiye’de UNESCO’nun eğitim direktörlüğünce de örnek gösterilen bir klinik olmamızı sağladı. Bu bakış açısı bize Türkiye’de çocuk diş hekimliği konusunda yeni bir vizyon oluşturma fırsatı tanıdı. Bu alanda yeni projelerimizle değişime öncülük etmeye devam edeceğiz.”

 

 

 

Bu başarı ulusal basında da çeşitli haberlere konu oldu: https://www.iha.com.tr/istanbul-haberleri/turk-kadin-doktora-dunya-capinda-odul-3351295/