Gülümsemenin asla modası geçmez!



Gülümsemeniz en büyük sağlık kaynaklarınızdan biri, aynı zamanda en doğal ve zamansız aksesuarınızdır.

Özellikle yetişkinlerin ortodontik tedavi görmek konusunda karar almakta zorlandığını görüyoruz.

Aslında ortodontik tedavinin çocuklara özgü olmadığı, yetişkinlerin de diş çarpıklığı ve kapanış sorunlarını braketler yardımıyla düzeltilebileceği artık pek çok kişi tarafından biliniyor.  Bir çok yetişkinin tedaviden esas kaçınma sebebi, yaşıtlarının diş telleri hakkında ne düşünecekleri konusunda endişe etmesi.

Sizin de endişeniz bu yöndeyse öncelikle şunu bilmeniz gerekiyor; Ortodontik tedavide kullanılan malzeme ve teknolojiler sizin çocukluğunuzdan bu yana çok değişti! Yeni teknolojiler yalnızca tedavi süresini kısaltmakla kalmadı, diş hekimi randevularının sıklığını da azalttı. Ayrıca kendi sosyal ve mesleki yaşantınıza uyarlanabilir farklı ve daha estetik tedavi seçenekleri de ulaşılabilir hale geldi.

 

Temelsiz kaygı ve endişelerinizi bir yana bırakıp size uygun tedavi seçeneklerini keşfetmenin size kazandıracakları yalnızca düzgün dişlerden ibaret değil.

İyi bir gülümsemenin sonuçları, daha güçlü bir özgüvenle beraber sosyal yaşantınıza da yansıyacak. Üstelik gülümsemek yalnızca bir sonuç değil aynı zamanda mutlu olmak için bir sebep! Ne kadar çok gülümserseniz bedeniniz o kadar mutlu olduğunuz yönünde sinyaller alıyor ve pozitif duygu durumun genel sağlık üzerine sayısız etkileri bulunuyor.

Düzgün hizalanmış dişler aynı zamanda daha kolay temizlenen dişler demek! Ortodontik tedavinizin ardından fırça ve diş ipi kullanmak, dolayısıyla çürüklerden ve diş eti sorunlarından uzak durmak çok daha kolay hale gelecek!

Doğru ortodontik tedavi aynı zamanda kazalarda yaralanma ve travma riskini azaltıyor. Doğru kapanış sağlayarak dişlerinizin aşınmasını önlüyor ve konuşma ve çiğneme bozukluklarının düzeltilmesine yardımcı oluyor.

Geleneksel metal braketler artık ortodontik tedavi için tek seçenek değil! Ortodontik sorununuzun kaynağına bağlı olarak içerden takılan teller, şeffaf diş teli ve plaklar, invisalign tedavisi gibi pek çok seçenek değerlendirilebilir.

Her zaman istediğiniz hayallerinizdeki gülüşe sahip olmayı daha fazla ertelemeyin!

Ortodonti Uzmanı Dr. Gilman YÜCEL

BAHÇEŞEHİR ORTODONTİ