Invisalign First Nedir?



Invisalign First, küçük çocuklar için özel olarak tasarlanmış bir ortodontik tedavi cihazıdır ve ark gelişimi ve genişlemesi, diş çapraşıklığı ve aralıkları, diş çıkıntıları ve gülümsemenin genel görünümü ile ilgili sorunları düzeltmek için kullanılabilir. Özel tasarlanmış plaklar, büyüme çağındaki çocukların çenesini kademeli olarak genişletmek için tasarlanmıştır. Ortodontistiniz invisalign plaklar sayesinde zamanla ark alanını genişleterek mevcut sorunları düzeltebilir ve gelecekte daha ciddi sorunların önlenmesine yardımcı olabilir.

Neden Invisalign First?

Invisalign First, benzersiz tasarımıyla büyüyen çenenin pozisyonunda çeşitli düzeltmeler yapmak ve gelen dişlere yer açmak için kullanılabilir. Invisalign First, aşağıdakiler gibi çeşitli ortodontik durumları ele almak için kullanılabilir:

  • Kemer geliştirme
  • Genişleme
  • Boşluk/Çapraşıklık
  • A-P düzeltmesi
  • Estetik hizalama
  • Diş çıkıntıları veya müdahaleleri.

 

Invisalign First yalnızca büyümekte olan çocuklar için özel olarak tasarlanmış bir üründür. Diş düzeltmelerine ihtiyaç duyan yetişkinler ve gençler için Invisalign Full, Invisalign Teen ve Invisalign Express gibi alternatif tedavi ürünleri mevcuttur.

Invisalign First nasıl çalışır?

Invisalign First, dental ark genişletme olarak bilinen yöntemle çocuğunuzun çene hattını genişleterek ve şekillendirerek çalışır. Diş kemerinin genişliğini artırmak için çocuğunuzun dişlerini zamanla itmeyi içerir.

Dental ark genişletme prosedürü, çocuğunuzun Invisalign First için uygun bir aday olup olmadığını belirlemek için bir konsültasyonla başlar. Onaylanırsa, çocuğunuzun diş hekimi aynı gün çocuğunuzun gülümsemesinin fotoğraflarını, röntgenlerini ve izlenimlerini almaya başlayabilir. Görüntüleme, röntgen ve ölçülerden elde edilen bilgiler, çocuğunuz için hizalayıcı veya şeffaf plak dediğimiz özel bir Invisalign First cihazının üretileceği bir Invisalign laboratuvarına gidecektir.

Özel hizalayıcının hazır olması birkaç hafta alacaktır. Hizalayıcı hazır olduğunda, çocuğunuzun diş hekiminin hizalayıcıyı çocuğunuzun gülümsemesine uydurması için bir sonraki ortodonti randevusu planlanacaktır. Zamanla cihaz, çocuğunuzun dişlerini gerektiği gibi değiştirecek ve sonraki tedavi aşamaları için yeni plaklara ihtiyaç duyulacaktır.

Çocuğunuzun ihtiyaçlarına bağlı olarak, tam bir çift plak veya sadece bir plak kullanılabilir. Bazı dişler, yüzeylerine eklerin yerleştirilmesini gerektirebilir. Ataşmanlar, tutucu cihazdan gerekli dişlere doğrudan baskı yapılmasına yardımcı olacaktır.

 

Invisalign First kullanmanın avantajları nelerdir?

  • Invisalign First, dişleri büyüyen çocukların ihtiyaçlarını karşılamak için çeşitli faydalar sağlar:
  • Küçük çocukların yetişkinlere ve gençlere benzer bir Invisalign deneyimi yaşamasına izin verir.
  • Çocuğunuzun benzersiz diş ihtiyaçlarına göre özelleştirilmiş planlama yapılabilir.
  • Çok çeşitli ortodontik malformasyonların tedavisinde kullanılabilir.
  • Çevredeki dişleri çıkarmadan gelen dişlere yer açılabilir.
  • Geleneksel diş tellerine göre daha az görünen bir tercih ile diş ve çene hattı oluşumu desteklenebilir.
  • Ayrıca çocuğunuz yemek yerken, içerken, dişlerini fırçalarken veya diğer aktiviteler sırasında rahatını korumak için cihazı çıkarabilir.