Kliniğimizin Kapalı Olması Ortodonti Hastaları İçin Ne Anlama Geliyor?



Covid19 virüsünün yayılmasını önlemeyi amaçlayan tedbirler çerçevesinde acil vakalar haricinde kliniğimize geçici bir süreyle hasta kabul edemiyoruz. Bu hem doktorlarınızın, hem sizin, hem de sevdiklerinizin sağlığını koruyabilmek için almak zorunda olduğumuz bir önlem.

Peki bu durum ortodontik tedavi sürecinizi nasıl etkileyecek?

Ortodontik tedavinin önemli bir ayağı düzenli randevuları aksatmamaktır. Ancak bu gibi olağanüstü durumlarda randevuların erteleniyor olması tellerinizin çalışmaya devam etmediği anlamına gelmiyor.

Burada size düşen en önemli görev yediklerinize dikkat ederek braketlerinizi kırmamaya ve dişlerinizi temiz tutmaya her zamankinden daha fazla özen göstermek.

Normal hayata döndüğümüzde tedavi süreciniz yeniden düzenlenerek başlangıçta belirlenen plana uyacaktır, bu konuda içinizi rahat tutabilirsiniz.

Eğer bu süreçte her şeye rağmen bir yaralanmayla karşılaşırsanız veya braketleriniz tehdit oluşturabilecek şekilde yerlerinden çıkarsa acil durum randevusu için lütfen hemen bizimle temasa geçin.

Sağlıklı günlerde sizlerle yeniden görüşmeyi iple çekiyoruz!

           

Covid19 salgını sebebiyle bir sonraki ortodonti randevunuza kadar dişlerinize iyi bakmanız gerekiyor.
Bu süreçte dişlerinize iyi bakmak için aşağıdaki 5 adımı takip etmelisiniz:
1. Dişlerinizi gün içerisinde birkaç kez temizleyin. İnvisalign veya braket tedavisi görüyorsanız dişlerinizi günde en az iki kez iyice temizlemeyi ihmal etmeyin.
2. Bunun için evde olan malzemeleri kullanmanız yeterlidir: Tek ihtiyacınız diş fırçanız, biraz su, diş macunu ve diş ipiniz. Şekerli veya asitli içecekler içtikten sonra mutlaka ağzınızı su ile çalkalayın. Günde en az bir kez diş ipi kullanın. Her yemekten sonra dişlerinizi fırçalamaya çalışın.
3. Size verilen elastik bantları ve koruyucu plakları diş hekiminizin önerdiği zamanlarda takmayı ihmal etmeyin.
4. Sorun yaratabilecek yiyecek ve içeceklerden kaçının: Bir sonraki randevunuzun ne zaman olacağı konusundaki belirsizlik braketlerinize daha iyi bakmanızı gerektiriyor. Braketlerinize yapışabilecek veya braketlerinizi kırabilecek yiyeceklerden kaçının. Asitli ve şekerli içecek içememeye çalışın: En iyi içeceğin su olduğunu unutmayın!
5. İhtiyaç duymanız halinde ortodontistinizi arayın. Diş hekiminiz sizi görmese de sizin sorularınızı cevaplamak için burada!
Ortodontik tedavinizin zamanında tamamlanması için alabileceğiniz çok basit önlemler var. Bu süreci diş sağlığınıza özen göstererek geçirmenin her şey normale döndüğünde tedavi sürecinizi kısaltacağını unutmayın!
Mutlu ve sağlıklı gülüşlerle, evde kalın!
Ortodonti Uzmanı Dr.GİLMAN YÜCEL
BAHÇEŞEHİR ORTODONTİ