Bahçeşehir Ortodonti’nin Bekleme Salonunda Stres ve Endişeye Yer Yok!



                                                                                       

 

Kliniğimizde kullandığımız Vivarra ™  uygulaması, dijital medya tasarımcısı Micaela Blondin’in Vivarra’nın kurucusu David Nolan’ın genç oğlu için tasarladığı bir fikirden yola çıkarak oluşturulmuştur.

Genç Nolan’ın Godzilla’yı sevdiğini bilen Blondin onun için bir kağıt parçasından çıkan yaratığı temel alan bir uygulama tasarladı. Blondin, Godzilla’nın üç boyutlu görünmesini sağlamak için kullandığı teknolojiyi anlatırken. “Oğlu kesinlikle onu sevdi ve haftalarca artırılmış gerçeklik deneyimiyle oynadı” diyor: “Çocuklara büyülü bir deneyim vererek tıbbi ortamları daha az korkutucu hale getirebilecek bir şeyimiz olduğunu anlamıştık.”

Bahçeşehir Ortodonti’de hastalarımızda tam olarak bu duyguyu uyandırmak istiyoruz. Diş hekimi randevusuna gelen çocuklar bekleme anlarında genellikle fazla kaygılıdır ve kafalarındaki tek düşünce birazdan oturacakları muayene koltuğudur. Vivarra ile hem bekleme anında çocukların “endişe”den farklı duygular yaşamalarını, hem de diş muayenesi deneyimini farklı ve faydalı şekilde tecrübe etmelerini amaçlıyoruz.

                                                                                                                                                                       

 

 

Peki Vivarra nasıl çalışıyor?

  1. Vivarra uygulamasını telefonunuza indirin.
  2. Kliniğimizde yer alan kodu kullanın.
  3. Sanal gerçeklik deneyimini yaşamaya başlayın!

Hastalarımızın tek yapması gereken, telefonunu veya tabletini Vivarra donanımlı klinik alanımızın duvarına veya yerine işlenmiş levhalara tutmak! Kaplanlar, zebralar, filler ve papağanlarla dolu bir macera kaygılı çocuğumuzu, bütün korkularından çekip alıyor.

Kliniğimizde genç hastaları büyülemek için klinikleri oyuncak ve duvar resimleri ile süsleyen bir şirket olan Imagination Dental Solutions‘ın desteğiyle tasarlanan orman temasını kullanıyoruz.

Vivarra, orman temasını kişiselleştirerek kliniğin dizaynına uygun özel görüntüleri oluşturuyor ve duvarlarda ve yerde bulunan resimli malzemeler ile afişleri tasarlıyor.

Hastalarımızın veya ebeveynlerinin tek yapması gereken anında kendilerine özel olarak dizayn edilmiş macera dolu bir dünyaya sürüklenecekleri uygulamayı indirmek.  Bahçeşehir Ortodonti’nin bekleme salonu endişe ve korkudan çok daha farklı şeyler ifade ediyor!

 

                                                                                 

Ortodonti uzmanı Dr.Gilman YÜCEL

BAHÇEŞEHİR ORTODONTİ